Merry Christmas

jahopp, sitter vi har pa sjalvaste julafton. har precis packat ihop vara saker och imorgon ger vi oss ut pa aventyr.
har bokat och kollat upp det mesta nu och det finns inte sa mycket mer att saga an att det kommer bli GRYMT!
dessa platser ska besokas
- imorgon gar flyget upp till Cairns. Dar ska vi ut i regnskogen, snorkla pa stora barriarrevet och ha trevligt.
- nyarsafton gar flyget ner till Brisbane. Dar kommer nyar att firas.
- nyarsdagen gar bussen (sju timmar) upp till Hervey Bay. Dar forstsatter vi vidare med hjalp av bat ut till Fraser Island. Dar kommer tva natter att spenderas, vi kommer att talta, kolla sotvattensjoar, strander, aka jeep och utforska naturlivet pa varlden storsta sando.
- darefter kommer en natt spenderas i Hervey Bay
-
sen tar vi bussen ner till Brisbane och spenderar en natt dar
- sen vidare ner till Surfers Paradise
-
for att sedan aka ner till Byron Bay
- och darefter i mitten av januari tar vi vart pick och pack ner till Sydney och spenderar lite tid i storstaden. vara kara vanner henke och adam bor dar sa antar att det kommer bli mer an forjavla bra!!

sen tillbaka till Melbourne for att aterigen inta svensk mark 17 februari. vi forvantar oss sjalvklart ett jakla stahej pa arlanda da!! (Karamellkungen bor vara pa plats med en stor fet losviktsgodis pase, vi har ju godisforbud har nere sa suget kommer vara STORT)

men somsagt, julafton idag. kan inte riktigt hitta julkanslan, men vi jobbar pa det. ikvall blir det julmat och julklappsutdelning.
uppdateringen pa bloggen kommer att bli nagot samre nu de kommande veckorna eftersom vi kommer att ha fullt upp med att leva livet till 100%. men det kommer att ske uppdateringar sa forsatt hanga med med spanning!

vi onskar er en riktigt god jul!!! och hoppas vara slakter lyckas finna julstamingen utan oss tva (formodligen ratt svart, men lycka till och vi tanker pa er)

sa GOD JUL! TA HAND OM ER! sa tar vi hand om varandra har nere i varmen.

LOVE emelie&agnes!!

Great Ocean Road
































Maste skyda oss till Syteeemet nu, Blir big part in Portsea ikvall!





Julshopping!

Idag har vi varit inne  i Frankstone och julshoppat. Det var tungt! vi var allt annat an ensamma...Men det gick trots det bra och vi har nu inhandlat lite julklappar till familjen Westely. 
Imorgon ska vi alltsa aka Great Ocean Road tillsammans med Whalle och Andreas, ska mota upp dem kl 08:00 pa Hertz vid Melbourne City station. Blir sedan en 2 dagars tur, vet dock ej vart i ska sova annu, men sant loser sig!
Kommer hur som helst bli awesome!!!

 

update allt for lang tid senare

nu finns lite nya bilder pa min facebook
och som plaster pa saren skiner nu solen, fint!

saturday

idag regnar det och jag fryser!!
har precis varit ute och sprungit. jag har aldrig nagonsin haft ett sant langt uppehall ifran lopningen som nu. det gick sadar skulle man kunna saga. jag sprang vilse och trodde jag skulle falla ihop och do av trotthet. men jag hittade tillslut tillbaka och efter mycket om och men lever jag fortfarande.
agnes har ont i halsen, stackarn!! ska nog gora en kopp te till henne (hon orkar inte gora en sjalv) och badda om henne.
haller pa att forsoka lagga upp bilder pa facebook, finns ju ett x antal nya. men kan bara lagga upp 5 bilder i taget och jag spyyyyyyyyyyyyyyyyr snart for det gar sa sakta. far se om jag orkar fullfolja det, annars tar vi det en annan dag.
vi far se vad denna dag har att erbjuda, vadret ar ju mindre bra somsagt. sa pa aterseende!!

LOVE emelie

back for a while

Vi ar alltsa nu tillbaka i Frankstone efter 4 natter pa hostel i Melbourne, St. Kilda. Sjukt trevligt och kul. Forsta dagen lag vi mest pa stranden i St.Kilda. Gick ut och at och nar vi kom tillbaka till vart hostel var det forfest pa rummet sa bara att kooora! Sluta med att vi dansade pa ett bord pa en Gayklubb.. Mmmm Kan inte bli mycket battre. Dragqueenshow, bogar i sjomanskostymer osv...
Dagen efter detta tog vi oss in till city och gick pa Mebourne Aqaurum ( saaa inte vart det men men..) och en svang pa staden. ( Mamma Marie, du anar inte hur svart detta ar, INTE handla ga forbi, Nej Agnes. Tur att du inte ar med och hetsar mig till att handla:) ). Akte sedan tillbaka till St.kilda for middag.
Dag 3 lag vi pa stranden och stekte, aa inte mycket mer att saga om det:) Pa kvallen gick vi ut och at Sushi. Emelie har otroligt nog blivit ett stort fan! Tycker vi mycket om! Kvallen blev att tillbringa med vara mates pa rummet och dricka vin. Trevligt trevligt!
Dag 4 regnade det som aldrig forr, sa akte in till city och fikade och akte en gratis sparvagn osv. Kvallen blev att handla mat och sova tidigt, Sjukt trotta! Behver inte ga in pa varfor men det stavas ungeafar JAVLABRITTMEDALLVARLIGFETTMA,VILKETLEDERTILLENSJUKLIGTSNARKNING! Och idag tog vi taget dirrekt tillbaka hit for att bli hamtade pa stationen. Sa har vi legat vid poolen.

Pa mandag aker vi forovrigt GOR med Kalle och Soder! Kommer bli nice!


Har precis anlant till vart hosetl X base! sjukt nice..






Hollanska och Britter...:)


Japp...


Skonaste britten:) Haha om jag hade kunnat skulle jag lagt upp han sang jag har pa mobilen... Gar typ "Swedish girl, swedish girl, you kan be my frind, Swedish girl how you doin swedish girl, swedish girl..osv":)


ARLIGT! INGEN kan ha sett lika stora pattar som denna damen bar pa! SJUKT...


Vidrigaste och basta bilden! :)


Dragqueenshow bara!

Solnedgangen i st kilda


St. Kilda Beach


Frukost inne i Melbourne





Sota pingviner


Sot Haj...


En lastbil hade valt mitt i city! Trafikkaos? inte alls...


Ja det regnar har! En dag....:)

Nehe nu blir det middag
Love from Down under!\ Agnes, Emelie



Let's dance to joy divission

nu har vi packat ihop vara saker och ska snart ta taget in till melbourne.
dar kommer de kommande dagarna att spenderas och tiden kommer att fordrivas med:
- Melbourne zoo
- Melbourne aquarium
- Great ocean road
- beachen
- och formodligen god mat, god dryck och trevliga manniskor.

vet inte hur mycket tillgang till internet vi kommer att ha, men far vi tid over ska vi se till att fixa lite inlagg aven under veckan. annars har jag dromt mardrommar inatt, sjuka sadana, dromt att jag skulle do, att jag blev kidnappad och att ett mc-gang var ute efter mig!
agnes sover fortfarande sa bast jag gar och vacker henne nu!

meeeen ha det sa bra dar hemma och ta hand om er
LOVE emelie

Sondag!

Har lega sjalv ute i solen/molnen idag och snart last ut min underbara bok "Den forlorade symbolen". Cassandra och Emelie orkar inte ga upp idag i princip. Hard kvall...

Borjade med att vi at middag har hemma - Lamm! Jag alskar lamm! Sa mycket bra start. Akte sedan till en som heter juri som bodde i ungefar det lyxigaste huset jag satt min fot i. Sjukt Nice!
Frammat 10 tiden akte vi sedan ned till Sorrento, ligger typ langst ned av kusten, for att ga till en krog? Jag vet faktiskt inte vad man ska kalla det. Det hade inget dansgolv sa fel att anvada nattklubb eller sa. Men det var ingen krog heller riktigt bara sjukt stort och en jattestor terras sa Salong eller natt kanske? Men jakligt mycket folk och riktigt trevligt...

....var dock tvungna att ta taxi hem...mmm Billigt!:)



Dan, Jane, Juri och jag


Dan och Emelie


Utikten fran Juris egna lilla terras...Duger


Juri, Jane och Bunny:)




Emelie, Cass och Simone


Emelie, Cass och James


Sassha och lost folk i bakgrunden:)

Imorgon blir det som sagt att aka in Till Melbourne och bo dar nagra natter. Trevligt!

Nehe nu ska jag ut och lasa klart boken ja...

Eder Agnes










pictures


Agnes ute i vildmarken bland ormar, spindlar, kangaroos och andra livsfarliga djur 


Det hander grejjer har borta pa andra sidan jordklotet. Agnes ar nu i tredje manaden sa vi ser fram mot en liten bebis frammat sommaren. Har befinner hon sig inne pa IKEA, valdigt australensiskt!


Maten smakade, det vill jag lova!! swedish meatballs whit masched potatoes och till det en delicatoboll! 




Efter IKEA blev det et besok i svenska kyrkan i hopp om att de skulle ha saffran, men icke!!
Lag forovrigt i mellbournes dyraste och finaste forort, sager en del om vart vara skattepengar gar till..


I torsdags blev det mat pa restaurang tillsammans med the gaaaaaaang!
Efter maten stannade jag, Agnes och Cass kvar pa den intilliggande pubben.


Dar traffade vi pappa Lonnemark, han rekommenderade oss att aka till Byron och ta droger ute i skogen. fint!

Sa, en liten resume av de senaste dagarna!
Idag har vi tagit det lugnt, legat vid poolen och lyssnat musik. Nu har molnen borjat dominera sa nu blir det film och sen forberedelser infor kvallen!!! det kan bli bra, riktigt bra!

take care
PUSS emelie
agnes halsar saklart ocksa!






Starstrukk

Som vi sagt ett anta ganger har alltsa datorna fatt damp sa bilderna fungerar inte att lagga in...typ. Sa vi vntar fortfarnde pa att det ska losas och de blir ju fler och fler sa snart hopas vi ju verkligen att det loser sig:)

Igar blev det som sagt middag pa Royal Hotel? yes ja tror det hette sa, inte riktigt sa fladigt som det later men helt okej. Alla bestallde samma mat och ja det var ett sakert kort! mumms, kyckling med skinka och pommes osv...
Frammat 9 tiden akte alla hem (man jobbar tydligen har med) men Jag, Emelie och Cass stannde kvar och gick in till baren. Trodde forst vi kommit till en gaybar, da alla var killar och ett fatal man. Men riktigt trevligt anda, BILDER KOMMER!




Var bara tvungen att lagga in denna bilden for att lugna lina:)! LINA, kopparbeg kommer overleva!

Annars star Emelie i duschen och vi ska snart ga och hamta Cassandras bil och aka och handla mat, jag och Emelie ska namligen sta for den i kvall. Det  ni laga mat typ for forsta gangen pa 1 manad, men det blir inga problem.:) Blir kyckling pasta, JA alla som kanner mig har nog fatt den hemma hos mig ett antal ganger:)

Annars om ni skulle vara intresserad av en lat som man spelar sonder har nere och som ALLTID kommer vara Australien for mig oh Emelie ar det denna- 3OH!3 - STARSTRUKK ft. Katy Perry!... Yes!

Love from Aussie/ Agnes






IKEA

idag stod IKEA pa schemat, mysigt! sag ut precis som hemma och kanslan av att man befinner sig pa andra sidan jordklotet forsvann ratt fort. dar inhandlades det lunch bestaende av kottbullar (otroligt mycket for manga), potatismos, lingonsylt, graddsas och till efterratt en delicatoboll! efter att ha strosat runt i butiken kom vi till den delen dar den svenska maten fanns. med oss darifran fick vi skumtomtar, ahlgrens bilar och mjolkchocklad. mmmmmmmmm!
efter IKEA blev det ett fint besok i svenska kyrkan, gud vad trevligt!
nu ska vi snart aka in till mornington for att kaka pa restaurang och dricka lite alkohol, vi far se hur detta slutar.
och bilderna har fuckat ur, funkar inte att lagga upp. problemet tar vi tag i imorgon sa ni far vanta med spanning!!
och ni som ska kolla pa winnerback antingen idag eller imorgon - jag ar inte avundssjuk!
hoppas ni far det trevligt! det vet jag att ni far.
(har ju fatt reda pa att han har turne premiar i linkoping i sommar, pa min 20 ars dag, sa himla jakla fint!!)

agnes halsar
ha det sa bra
take care
PUSS emelie

9 dec

Idag startade vi dagen med en powerwalk! Det ni! Sen har det faktsikt bara blivit att ligga vid poolen heeeela dagen, men vada det ar ju det semester gar ut pa:) Vi hade precis tankt lagga ut lite bilder fran de senaste dagarna, men det sket  sig sa far bli imrgon, SA GLOM INTE ATT KIKA FORBI IGEN DA:) Annars missar ni natt! nu kom vi precis in fran en hiking i skogen i alla fall och nu blir det se pa en film. Tror den ar bra eftersom vi borjade kolla igar men var for trotta for att rikigt hanga med sa vi ger den ett nytt forsok!

/ Emelie&Agnes

the time travelers wife

idag har det regnat och varit hur kallt som helst hela dagen (ca 20 grader)!! frysit konstant sen jag vaknade.
dagen borjade med att vi akte och kollade pa bio, "the time travelers wife", en mysig och bra film.
darefter fordrevs tiden med rastloshet. jag la mig och lyssnade pa musik och agnes satte sig vid datorn.
har precis kakat lite kvallsmat nu, valde att kopa fardig. agnes tog spaghetti blognese (ovanligt!!!!!), cassandra nan kycklingsak, simone varrullar och jag tankte att varfor inte testa nagot nytt. tog nanting med pesto som lat gott. det absolut varsta jag latit mina smaklokar kanna smaken av. nu mar jag illa, riktigt illa!! och ar fortfarande hungrig..

har somsagt bokat och fixat med de kommande manaderna.
pa juldagen tar jag, agnes, whalle och soder flyget upp till Cairns. Dar kommer tiden fordrivas med snorkling, dykning, krokodil guidning och diverse andra naturupplevelser.
efter Cairns tar vi flyget ner till Brisbane dar nyar kommer att firas. Efter nyar kommer vi att aka till Fraser Island, varldens storsta sando!! dar finns det underbara strander och ett rikligt djurliv. (whalle och soder har hittat rosa jeepar att hyra, citerar whalle " soder har alltid haft en drom om att fa aka i en rosa jeep, stracka ut huvudet och skrika "woooooohoooooow I'm Paris Hilton!!!!"")
Efter Brisbane och Fraser Island kommer jag och agnes, whalle och soder att ga skilda vagar.
Jag och agnes kommer da ta oss ner lang ostkusten med stopp i bla Byron Bay (surfar stalle = snygga killar, fina strander, surf lektioner, en och annan ol och en hel del fina stunder).
Efter Byron Bay blir det Sydney for att sedan aka tillbaka ner till Melbourne.
det duger, det gor det absolut!!

take care
LOVE emelie

when we were young and free!!!

idag har det spenderats lite pengar. nya skor,nya varmande trojor (kvallarna ar lite kyliga har borta forstar ni) och pollen medicin till agnes. 
det har aven planerats, en massa!! nu ar de kommande manaderna uppbokade. vi ar sa excited!!! aterkommer med mer info om vara kommande trips.
javligt mycket kritik maste framforas! vart ar kommentarerna? vi vet att ni laser, men ni lamnar inte ett jakla spar efter er.
kommentarer om vara underbara upptag, om vara klader, om hur snygga vi ar, om hur fula vi ar, om hur NI mar, om vad ni gor, vad som hander hemma i linkoping, nya par, nya singlar, snoar det, regnar det. lite respons skulle uppskattas!! bloggen ar flitigt uppdaterad, nu ar det er tur att engagera er lite...

LOVE emelie & agnes

Festival/Rave?

om nagon mot all formodan skulle missat detta var alltsa vi pa Festival i Melbourne igar...eller festival och festival Kanske inte riktigt som hemma mer trance/ tecno/ house musik och 100 000 drogpaverkade austrlienare men NICE!  

Dagen borjade men en jakligt nice bilresa in till Melbourne bestaende av nerveda rutor, feeeeeet musik :) och alkohol (borjade resan ca 10:30!!) Fortsatte sedan med nagon form av forfest for att sedan ta taget in till sjalva city... Dar vantade koooooer , stekande sol och jakligt trevliga bajjamajjor. Tiden fordrevs sedan av att kolla in folket, dansa till jaaa Tecno Mmm We like! Men jakligt mycket skont folk som sagt. Tog sedan taget hem  som blev en javla resa...




 






























Nahe nu blir det Poolen igen!
xoxo Agnes o Emelie



stereo sonic

dalig uppdatering ifran var sida, det tar vi pa oss.
och mycket battre blir det inte idag. gick precis upp, kastade mig i duschen, slangde i mig frukost och nu ska jag gora iordning mig. idag vankas det festival och alla australensare ar mer an taggade.
vader prognosen for dagen ar lite sadar. det ar halvkallt och det finns risk for regn. meeeeen vi trotsar kylan.
sa nu kor vi!!

over and out
PUSS emelie

haha


Jag kan verkligen inte sluta skratta:) hahhahahaah / Agnes

Vi skriver mer imorgon!

det ar visst nan som ar tillbaka

legat och lyssnat pa LW hela morgonen, underbart!
jakligt bra dag pa ingang
nu blir det poolen och solen
sen i eftermiddag blir det beachen
tillsammans med trevligt sallskap och en ol.. eller tva
(livet leker har nere)
nu blir det insmorning av solskyddsfaktor och sen bli det stek,stek,stek.
gjorde et huge misstag igar, smorjde bara in min nasa och mina ogonlock = ser ut som skit i ansiktet idag. inte okej! meeeeen det jamnar vi ut under dagen.

- agnes halsar att det ar ratt sa skont har ute vid poolen.
skulle tro det, nu ar det dags for mig att gora henne sallskap.

PUSS emelie


Pollen!

Maste bara foemedla detta til er. Jag vet ingen som ar sa allergisk mot pollen som jag sjalv. Borjar vanligtvis ata medecin i typ februari infor varen sommaren. Dock at jag ingen denna sommar da jag blev i pricip deprimerad av den sa struntade i den och det fungerade ganska bra hela sommaren. Lite bakgrundfakta sadar. Sen nu innan jag skulle aka sager mamma till ming att fixa allergi medecin osv. Jag sager da att Nej det skiter vi i!. BIG BIG BIG MISTAKE! Herregud idag har jag knappt kunnat vara ut mina ogon var illroda ett tag, sa forkyld osv! Sa nu nar Sussa kommer hem fragar jag om man kan kopa allergimedecin receptfritt, Ja det gar TUR! SEN tillagger hon att har ar det varsta stallet i varlden att vara pa om man ar allergiker! Ahhhh! smart Agnes. Men men det loser sig nog nu. Bar sa ni vet hur synd det varit om mig idag! Mamma, pappa!!.... nagon?? Visst ar det synd om mig??...:(

Hola!

vaknade vid 08.30 i morse. slangde pa oss lopardojjorna och gick ut och powerwalkade en lang bit. maste se till att halla formen, maten och drycken ar inte som hemma precis!! darefter byttes det om till bikinis och sen har vi legat vid poolen och forbattrat pa varan hudfarg.
gardagen regnade i stort sett bort. vi gjorde ingenting forutom att ligga i soffan och kolla film. sanna dagar finns dom med har borta pa andra sidan!
veckan ar lite oklar, men pa lordag blir det iallafall nan festival inne i melbourne. Stereo sonic nanting, kan bli bra, mycket bra!!

hoppas ni mar bra
vi mar bra 
PUSS emelie

RSS 2.0